GLENFIDDICH

15 ÉVES

MELENGETŐ FŰSZEREK, MÉZ, ZAMATOS GYÜMÖLCSÖK
ALKOHOLTARTALOM 40%, 70CL

A 15 éves variáns három különféle hordó típusban érlelet Single Malth whisky házasításából születik. Az amerikai tölgy hordóknak az édes jegyeket köszönheti, míg az európai tölgy inkább a sherrys, mazsolás ízvilágért felelős. Végül, de nem utolsó sorban az újtöltésű amerikai hordóktól markáns, vaníliás jegyet kap, melytől igazán különlegessé válik a Glenfiddich whisky.

A Glenfiddich 15 éves melengető, fűszeres ízvilágát a sherry-gyártásban elterjedt Solera eljárásnak köszönheti. Az eljárás során használt hordó, melyet 1998 óta soha nem ürítettük ki és minimum félig mindig töltve hagytunk whiskyvel, családunk kíváncsiságának és úttörő szemléletének egyik kiteljesedése. A különleges eljárásnak és izgalmas ízvilágának köszönhetően a 15 éves Glenfiddich elsőként került a tíz legkelendőbb single malt whisky közé.

*Kattintás után átirányítjuk partnerünk weboldalára.

jellemzők

glenfiddich 15 ÉVES

SZÍN

Aranyló, pirosas színárnyalattal.

ILLAT

Izgalmas, összetett aroma. Édes hangaméz és vaníliakrém, gazdag, sötétgyümölcsös kombinációban.

ÍZ

Selymesen lágy, gazdag ízű, mazsolás-gyümölcsös, fűszeres egy kis tölgyfahordós jelleggel. Testes, kirobbanó ízvilág.

LECSENGÉS

Megnyugtatóan gazdag és lassan tovatűnő édes íz.

A KREATIVITÁS A VÉRÜNKBEN VAN

A világ egyik legrégebbi családi tulajdonban lévő lepárlóüzeme a miénk. Úttörő és innovatív lelkületünket generációról generációra örökítjük. Ennek köszönhetjük, hogy mindig kíváncsian tekintünk a jövőbe és új, egyedülálló whisky-gyártási megoldásokat fejlesztünk ki. Ilyen eljárás a Solera is, melynek köszönhetően a 15 éves Glenfiddich elnyeri kitűnő, intenzív ízvilágát.

A SOLERA ELJÁRÁS

A Solera eljárás során a spanyolországi és portugáliai sherry borkereskedések által inspirált kézzel készített tölgyfa hordókat használjuk. A Solera eljárás lényege, hogy a hordót legalább félig teli állapotban tartjuk, sosem ürítjük ki teljesen, hanem folyamatosan újratöltjük. A 15 éves Glenfiddich whisky ebben érlelődik, így nyeri el intenzív ízvilágát.

AZ ÍZEK KIBONTAKOZÁSA

A 15 éves Glenfiddich whiskyk az európai és amerikai tölgyfahordóknak, valamint az újtöltésű amerikai hordónak köszönhetik jellegzetesen harmonikus, összetett ízvilágukat valamint melengetően fűszeres és gazdag gyümölcsös aromáikat.

HASONLÓ TERMÉKEK

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

12 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

18 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

21 ÉVES

FOGYASZD MÉRTÉKKEL!