GLENFIDDICH

21 ÉVES

VANÍLIA, ÉDES TEJKARAMELLA, FÜGE
ALKOHOLTARTALOM 40%, 70CL

A Glenfiddich 21 éves fényűző megjelenése a palackban rejlő különleges párlat egyedülálló ízvilágát és kiváló származását tükrözi. A Glenfiddich új variánsa gazdag, lágy karakterét a 21 éven át tartó amerikai tölgyfahordókban való érlelése során nyeri el; majd karibi rumoshordókba a karamell, a füge és az édes vanília árnyalataival gazdagodik.

Az összetett ízvilágot az ital fűszeres melegsége – a tölgy aromája és a szájpadlásunkon érzett leheletnyi füst, valamint az orrunkban keveredő, árnyalatnyi tejkaramella és érett banán – tovább fokozza.

*Kattintás után átirányítjuk partnerünk weboldalára.

jellemzők

glenfiddich 21 ÉVES

SZÍN

Sötét arany.

ILLAT

Intenzív és édes vanília. Virágos, banános jegyekkel, fügével, gazdag tejkaramellával, friss bőr és tölgy illattal kiegészülve.

ÍZ

Kezdetben lágy, majd élénk, vibráló és száraz, borsos, egy csipetnyi füsttel, valamint tölgy, lime, gyömbér és fűszerek keverékével.

LECSENGÉS

Hosszantartó, melengető, száraz és fűszeres.

21 ÉV A LEGRÉGEBBI RAKTÁRAINKBAN

A 21 éves kiadás gyártási folyamata az egyik legrégebbi, leghangulatosabb, kőből épült lerakatunkban fejeződik be. A levegő sűrű az érlelést elősegítő aromákkal tele, és a súlyos hordók a föld borította talajon kerülnek elhelyezésre.

KIFINOMULT KARIBI RUM BEFEJEZÉS

Lepárlómesterünk kizárólag a legjobb Gran Reserva rumok hordóit válogatja ki a Karibi térségből, hogy megfelelő szárazságú, fűszeres utóízt kölcsönözzön italának. Ez tökéletes kiegészítője a whisky gyümölcsös védjegyének, melyet bár valóban Skóciában érlelnek, de az ital a Karibi-szigetek érintésétől éled fel.

A RAKTÁRNOKOK ELENGEDHETETLEN ESZKÖZE

Tapasztalt raktárnokaink gondosan felügyelik a whisky érési folyamatát. Úgynevezett valich-ot használnak (Magyarországon ez a mintavételezésre használt eszköz lopóként ismert), mely egy rézszerszám, amivel mintát vesznek a hordókból és házasító kádakból. Figyelmesen ellenőrzik a mintákat és a színárnyalatok alapján eldöntik, készek-e már az italok arra, hogy a malátamester elé kerüljenek.

HASONLÓ TERMÉKEK

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

12 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

15 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

18 ÉVES

FOGYASZD MÉRTÉKKEL!