GLENFIDDICH

EXCELLENCE
26 ÉVES

TITOKZATOS TÖLGY, TAVASZI VIRÁGZÁS, BARNACUKOR ÉS EGZOTIKUS FŰSZEREK
ALKOHOLTARTALOM 43%, 70CL

A Glenfiddich Excellence (26 éves) egy ritka és idős single malt skót whisky, mely 26 hosszú évet töltött gondosan érlelve amerikai tölgyfából készült ex-bourbonos hordókban.

*Kattintás után átirányítjuk partnerünk weboldalára.

jellemzők

glenfiddich 18 ÉVES

SZÍN

Gazdag arany.

ILLAT

Lágy és kifinomult, csodás gyümölcsös karakterrel. Tavaszi virágok, viola, édes borsókavirág, és finom zöld levelek harmóniája.

ÍZ

Életteli, a száraz tanninok és barnacukor vaníliás édességének ellenállhatatlan egyensúlyával. Mély tölgyes íz, mely fokozatosan épül fel, csipetnyi fűszeres-likőrös csillogással meghintve.

LECSENGÉS

Mély és összetett.

HORDÓFÜSTÖLÉS, AMI FELSZABADÍTJA AZ ÍZEKET

A hordók belsejének nyílt tűzzel történő kiégetése során a fában lévő vanilinek és tanninok kiszabadulnak, melyek ízt és színt adnak a hordó tartalmának. A könnyű égetés lágy ízeket közvetít, míg az erősebben kiégetett hordók erőteljes és karakteres ízeket kölcsönöznek az italnak.

HOSSZÚ, LASSÚ ÉRLELÉSI FOLYAMAT

Mindegyik kézzel készített hordónk 26 évet tölt el, tiszta magasföldi levegőt lélegezve a 70 éves amerikai „Quercus Alba” tölgy egyedülállón porózus rostjain keresztül. Kimagasló minőségéről ismert ez a csodás fa, mely lágyítja a szeszt és finom fűszeres, édes vaníliás ízeket visz az ital aromájába, melyek az idő során egyre összetettebbé fejlődnek.

HASONLÓ TERMÉKEK

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

12 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

15 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

21 ÉVES

FOGYASZD MÉRTÉKKEL!