GLENFIDDICH

IPA EXPERIMENT

ZESTY AND HOPPY
ALKOHOLTARTALOM 43%, 70CL

A Glenfiddich malátamestere, Brian Kinsman a Glenfiddich IPA Experiment kiadást egy helyi Speyside sörfőzővel együttműködve alkotta meg, aki hasonló szenvedéllyel viseltetik az innovatív ízek iránt. Egy új, úttörő single malt skót whisky létrehozásán munkálkodtak, melyet pikáns citrusjegyek és átható komlóillat jár át, azokból a tölgyhordókból, melyekben előzőleg Speyside IPA sört tartottak. Mialatt az új, Glenfiddich Experimental Series kiadás létrehozásán munkálkodtak, a páros megalkotott egy teljesen új IPA kézműves sört is.

Ahhoz, hogy létrehozhassanak egy vadonatúj whiskyt, a közreműködőknek először egy új IPA kézműves sört kellett megalkotniuk, amelyet whiskys hordókban tároltak. Ezek a hordók később az új whisky-variáns utolsó érlelési fázisának adtak otthont. Az intenzív felfedező folyamat három különálló főzet megalkotását foglalta magában, melyek mind erősség, mind pedig a komlótartalom tekintetében különböztek egymástól. Brian Kinsman nem kevesebb, mint kilenc amerikai tölgyhordót érlelt az IPA főzetekkel, folyamatosan változtatva az időt, amit az IPA a hordóban töltött, miközben a kézműves sör jegyei átjárták a hordókat. Ezután töltötték újra a hordókat a whiskyvel, mely itt nyerte el végső ízvilágát.

*Kattintás után átirányítjuk partnerünk weboldalára.

jellemzők

glenfiddich IPA EXPERIMENT

SZÍN

Gazdag arany.

ILLAT

Csodálatosan lágy harmóniája az érett zöldalmának, vilmoskörtének és tavaszi virágoknak. Aromás komlójegyek és friss gyógynövények egészítik ki a Glenfiddich karakteres, gyümölcsös és édes, vaníliás-tölgyes ízvilágát.

ÍZ

Életteli, pikáns citrusjegyekkel, melyet lágy, édes vanília és leheletnyi friss komló követnek.

LECSENGÉS

Hosszan tartó édeskés íz, lágy és friss komlóval párosítva.

HASONLÓ TERMÉKEK

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

PROJECT XX

FOGYASZD MÉRTÉKKEL!