GLENFIDDICH

PROJECT XX

NYÁRI GYÜMÖLCSÖK ÉS VATTACUKOR
ALKOHOLTARTALOM 47%, 70CL

A Glenfiddich malátamestere, Brian Kinsman az elmúlt 130 év legizgalmasabb single malt kísérletére szánta rá magát, amikor meghívott 20 whisky szakértőt 16 különböző országból a Corval-ban található raktár épületbe.

Brian Kinsman arra kérte vendégeit, hogy a raktárban található több ezer hordóból mindenki válassza ki kedvenc single malt whisky-ét. A 20 kiválasztott whisky a Glenfiddich történelmének legelőkelőbb és legkülönlegesebb példányait is tartalmazza. Brian ezek utána a 20 kiválasztott whisky házasításából készített egy teljesen új whisky, mely a klasszikus Glenfiddichnél gyümölcsösebb ízzel rendelkezik.

Brian Kinsman így nyilatkozott a Project XX-ről: “Egy kiszámíthatatlan whisky-t szerettem volna készíteni. Tradicionálisan mindegyik single malt whisky egy Maláta Mester állít össze, de mi lenne akkor, ha 20 Maláta Mester lenne? Ez tulajdonképpen egy whisky személyiség kísérlet volt.”

*Kattintás után átirányítjuk partnerünk weboldalára.

jellemzők

glenfiddich PROJECT XX

SZÍN

Mély arany.

ILLAT

Glenfiddich gyümölcsössége, almafa virágzás, nyári gyümölcsök és érett körte illatával.

ÍZ

Vattacukor édességének és a vaniliás tölgyfa egyensúlya. A kezdeti édes íz után megtalálható benne a pörkölt mandula és fahéj íze.

LECSENGÉS

Hosszan tartó édeskés tölgy aromával.

HASONLÓ TERMÉKEK

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

IPA EXPERIMENT

FOGYASZD MÉRTÉKKEL!