GLENFIDDICH

12 ÉVES

FRISS KÖRTE, LÁGY TÖLGY
ALKOHOLTARTALOM 40%, 70CL

A Valley of the Deer-ben (A szarvas völgyében) 1887 óta állítja elő családunk a világ egyik legnagyrabecsültebb single malt skót whiskyjét: a Glenfiddich-et. Az ital egyedülálló frissessége – melyet a skót felvidéken fellelhető kiváló minőségű forrásvíznek köszönhet – az összetéveszthetetlen gyümölcsösségével válik teljessé.

A Glenfiddich kollekció legfiatalabb tagját legalább 12 évig érleljük gondos odafigyeléssel a legnemesebb amerikai és európai tölgyfa hordókban.

Krémes, hosszan tartó, lágy és selymesen gazdag utóízével a 12 éves whisky tökéletes példája a Glenfiddich egyedülálló Speyside stílusának.

*Kattintás után átirányítjuk partnerünk weboldalára.

jellemzők

glenfiddich 12 ÉVES

SZÍN

Arany

ILLAT

Egyedülállóan friss és gyümölcsös, egy csipetnyi körte aromával.

ÍZ

Karakteres édesség, gyümölcsös jegyekkel. Tejkaramellás, krémes, maláta és tölgy ízek bontakoznak ki.

LECSENGÉS

Hosszantartó lágy és gazdag íz.

HAGYOMÁNY A HORDÓKBAN

A single malt whisky készítése egy generációk óta őrzött hagyomány. Whiskynket 12 évig érleljük Olorosso, európai sherry és amerikai tölgyfa hordókban, mielőtt lepárlómesterünk, Brian Kinsman megkezdené a házasítást. A speciális kialakítású, egyedülálló méretezésű tölgyfa házasító kádakban kilenc hónapot tölt az ital.

A FORRÁS VÉDELME

1887 óta ugyanazzal a forrásvízzel dolgozunk, amit William Grant is használt annak idején. Már akkor tudta, hogy a Robbie Dhu forrás meghatározó pontja lesz a lepárlóüzem jövőjének, így a túlköltekezést is felvállalva, több hold földet felvásárolt a forrás körül, ezúton garantálva a whisky tisztaságát örök időkig.

A LEGTÖKÉLETESEBB RÉSZ

Az első néhány hétben William Grant fiára, Alec-ra bízta a lepárlókészülék felügyeletét. Feladata a párlat legtökéletesebb részének megtalálása volt. Habár ezáltal sok értékes mennyiséget elvesztett, kizárólag a párlat szívet választotta. Továbbra is ezt a szigorú eljárást alkalmazzuk, hogy egyedülállóan tiszta, észteres-édes és gyümölcsös párlatot kapjunk, mely készen áll az érlelésre.

HASONLÓ TERMÉKEK

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

12 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

15 ÉVES

RÉSZLETEK >

GLENFIDDICH

18 ÉVES

FOGYASZD MÉRTÉKKEL!